Incorpora’t

RECURSOS DE LA UB

Recollim passos, construïm camins!

Vídeo de presentació del projecte Recollim passos, construïm camins! Una iniciativa de Sílvia Abella promoguda per l'Observatori de l'Estudiant amb la col·laboració d'Alumni UB que té per objectiu compartir experiències d’exalumnes amb estudiants que acaben el grau a la Facultat de Belles Arts. 

   

Feina UB

Beques i Ajuts per a titulats

WEB UB

WEB AGAUR

WEB MECD

Alumni UB

 

Càtedra d'Emprenedoria

WEB CÀTEDRA

Barcelona Insitut Emprenedoria (BIE) - UB

WEB BIE

 

RECURSOS EXTERNS

IV Edició del BCN Thinking Challenge

El Club d'Emprenedors de la Universitat Abat Oliba CEU ha posat en marxa la IV Edició del BCN Thinking Challenge, aquest any amb el tema "Conciliació laboral entre generacions". Tindrà lloc el 21 i 22 d'abril de 2016 a la Universitat Abat Oliba CEU (C/Bellesguard 30, Barcelona), i les inscripcions són obertes via formulari fins el 16 d'abril. Es tracta d'una marató d'emprenedoria social en la que es formen sis grups de nou persones cadascun, set alumnes de diferents universitats i dos professionals de diferents sectors per transmetre la seva experiència. Al llarg de la jornada, han de resoldre un Business Case i els participants compten amb l'assessorament permanent de professionals en l'àmbit jurídico-legal, fiscal, laboral i comptable. Hi ha headhunters que presencien el treball amb la finalitat de trobar talent universitari. L'equip ha de preparar, també, una presentació per a la Gala que tindrà lloc el dia 22, en la que s'escollirà el millor projecte.
Poden participar-hi tots i totes les alumnes de les diferents universitats catalanes.

El Club realitza diferents activitats durant el curs acadèmic, com tallers per a desenvolupar habilitats empresarials, xerrades d'emprendedors que expliquen les seves experiències, debats, visites a empreses, premis a l'emprenedoria i tot el que els diferents participants desitgin proposar. Per a més informació: clubemprenedors@uao.es.

FPdGI - Apadrinant el talent 

La Fundació Princesa de Girona posa en marxa aquest programa amb l'objectiu d'afavorir l'ocupabilitat dels joves d'entre 18 i 30 anys, que formin part de la primera generació de la seva família que té un títol universitari i que no trobin feina adequada a la seva formació. Es tracta d'un programa de mentoria professional on hi participen més de 100 persones directives i professionals, provinents de prestigioses empreses espanyoles líders en diferents àmbits com el tercer sector, turisme, tecnologia, alimentació, química i farmàcia, automòbil, energia, comunicació, serveis legals i financers, infraestructures, banca, comerç exterior, etc.

Podeu inscriure-us o demanar més informació mitjançant un formulari a la pàgina web, on a més també hi podreu vídeos que recullen els testimonis i experiències d'apadrinats i apadrinades d'altres edicions del programa. Al canal de Vimeo de la FPdGI hi trobareu més vídeos.

Yuzz

és un programa que ofereix formació, suport i assessorament per a joves emprenedors d’entre 18 i 30 anys que tenen una idea innovadora de base tecnològica i que volen enllestir un pla de negoci i llançar la pròpia empresa. Yuzz dóna suport als participants perquè desenvolupin un projecte de negoci basat en les idees proposades a la convocatòria.

El projecte, dirigit i coordinat pel CISE (Centre Internacional Santander Emprenedoria) i patrocinat per Santander Universitats, té una durada de 5 mesos. Hi poden participar joves que resideixen en una província on es trobi un centre Yuzz. Actualment hi ha més de 40 centres en tot el territori espanyol. 

Els participants tenen la possibilitat de guanyar premis per valor de 60.000 euros, 40 viatges a Silicon Valley amb el objectiu de trobar finançament per la pròpia idea i 80 beques completes per assistir a una nova edició del Fòrum Impulsa

JOBarcelona 2015

El 16 i 17 de febrer se celebra la segona edició de JOBarcelona 2015, la II Fira de l’Ocupació per a Universitaris, al Palau de Congressos de Catalunya. JOBarcelona’15 vol ser un espai de referència anual a la Ciutat Comtal on es connecten de forma directa companyies de primer ordre i joves universitaris per a oferir-les oportunitats professionals des dels seus últims anys de carrera o bé en els seus primers de la carrera professional. Amb aquest objectiu, durant el Congrés es realitzaran processos de selecció, entrevistes, conferències, tallers i workshops. JOBarcelona’15 ofereix més de 2.000 ofertes de treball, nombrosos workshops, més de 70 presentacions d'empreses i conferències.

Pots inscriure’t i apuntar-te a les conferències i als workshops del JOBarcelona'15  aquí. La inscripció és gratuïta fins al 10 de febrer.

Així mateix, és molt important que t’enregistris amb totes les teves dades i el teu CV en la plataforma d’intermediació  laboral de la Fira: TALENTPOINT.

Per a més informació Contacta amb Ocupació i Treball UB: ocupaciotreball@ub.edu 

Mprende+21

La Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE) ha llançat el projecte Mprende+21. Es tracta d'un programa dirigit a alumnes de grau i postgrau, antigues alumnes universitàries i dones lligades al món universitari que vulguin dur a terme una idea de negoci i que estiguin interessades a rebre ajuda i assessorament en el seu projecte. En aquest sentit, està especialment dirigit a dones en situació de desocupació, dones joves que vulguin realitzar-se com a emprenedores, dones amb vocació empresarial o dones que vulguin fer créixer la seva empresa i internacionalitzar el seu projecte.

Web (FEDEPEMPRENDE+21)

Les interessades podran participar en aquesta iniciativa inscrivint el seu projecte a la pàgina web www.fedepemprende21.com  fins al 8 de març de 2015. FEDEPE realitzarà una selecció dels projectes i aquells que resultin triats comptaran amb l'assistència d'una consultora experta en la implantació i desenvolupament de projectes d’emprenedoria, que els brindarà assessorament en prospecció comercial, finançament, elaboració del pla de negoci, etc.
 

Qualsevol dubte o qüestió sobre aquest tema, les interessades poden remetre un correu a la següent adreça: info@fedepemprende21.com.

Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació. El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil són joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

Web (Generalitat de Catalunya)

La Garantía Juvenil es una iniciativa europea que pretende facilitar el acceso de los jóvenes menores de 25 años al mercado de trabajo. En España se enmarca en la estrategia de Emprendimiento Joven aprobada en febrero de 2013 por el Ministerio de Empleo y Seguridad Social. La Recomendación sobre la Garantía Juvenil establece que los jóvenes menores de 25 años puedan recibir una oferta de empleo, de educación o formación tras haber finalizado sus estudios o quedar desempleados.

Web (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte)

Apadrinant el Talent

Aquesta iniciativa s'emmarca en una de les línies estratègiques bàsiques de la Fundació Príncep de Girona: l'ocupabilitat i l'accés al mercat laboral. 

L'objectiu és augmentar l'ocupabilitat de joves amb titulació superior que hagin estudiat amb una beca salari, compensatòria o de mobilitat especial durant els darrers cinc anys o siguin els primers membres de la seva família en obtenir un títol universitari o de formació professional superior per garantir així la igualtat d'oportunitats en l'accés al mercat laboral. 

Es tracta d'un projecte singular amb una metodologia innovadora: el jove i el mentor tenen el mateix perfil acadèmic i professional, es posa en valor el networking com a estratègia a l'hora de trobar oportunitats professionals

Més informació

Talent Graduate Programme

Banc Sabadell llança avui el Talent Graduate Programme (Programa de Captació de Talent), dirigit a joves acabats de titular, amb l'objectiu d'incorporar, el pròxim 15 de gener, a 50 joves acabats de titular en ADE, Dret, Matemàtiques, Ciències Físiques i Enginyeries. Per optar a aquesta candidatura es requereix caràcter emprenedor i passió per l'excel·lència i la innovació, ser acabat de titular o tenir la llicenciatura o grau en l'àrea de business, comerç exterior, matemàtiques, ciències físiques o enginyeries. A més, han d'aportar un expedient acadèmic destacat (valorable curs per any i nota mitjana). Un altre dels requisits indispensables per accedir al programa és el domini de l'idioma anglès, amb nivell mínim de First Certificate. Els candidats que desitgin inscriure en el procés de selecció hauran d'accedir a la pàgina específica del programa.

Més informació

Actívate

El Ministeri d'Indústria i la companyia californiana Google impulsen el programa Actívate, una iniciativa dirigida a menors de 30 anys per dotar-los d'eines que els ajudin a crear negocis propis, posar-se en marxa com a emprenedors, o preparar-se adequadament per a la recerca de feina.

Actívate consta de tres pilars, un de formació per oferir cursos en competències digitals, un altre per afavorir la recerca de feina a través d'un bon currículum o d'una xarxa de contactes i, finalment, un apartat sobre emprenedoria per facilitar eines i consells a l'hora de llançar un nou negoci, avaluar una idea o posar a prova la capacitat gestora.

Els cursos tenen una durada de 40 hores i es recolzen en vídeos curts i dinàmics perquè cada alumne els pugui realitzar en qualsevol moment, a través del seu ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Un cop completats tots els mòduls, l'alumne rebrà automàticament un certificat acreditant el coneixement adquirit. Ja estan operatius de forma gratuïta a la web tres cursos online sobre analítica web, comerç electrònic i cloud computing.

Observatorio de Empleabilidad y Empleo Universitario

L'Observatorio de Empleabilidad y Empleo Universitario (OEEU) és un conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa", la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) amb l'objectiu de generar informació fiable i precisa per al disseny de mesures que millorin l'ocupabilitat dels universitaris a Espanya.

La seva seu s'ubica a la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la UPM, i està definit com un espai d'investigació que, funcionant a través d'una xarxa, du a terme el seguiment de l'Ocupabilitat i l'ocupació dels titulats universitaris a tot el territori espanyol. L'Observatori ha nascut amb l'objectiu d'esdevenir la font informativa de referència nacional i autonòmica per conèixer el comportament de les variables relacionades amb l'ocupació i l'ocupabilitat dels universitaris espanyols.

NOMEPARO.EU

Què és Nomeparo.eu?

Ara més que mai és un bon moment per descobrir noves oportunitats dins de la Unió Europea. Les institucions de la Unió Europea a Espanya i la Secretaria d'Estat per a la UE han llançat aquesta nova campanya informativa per promoure la mobilitat europea i divulgar els avantatges i condicions de tots els programes de formació, ocupació i emprenedoria actualment finançats per la UE.

No t'aturis. La Secretaria d'Estat per a la UE en col·laboració amb el Parlament Europeu i la Comissió Europea t'ofereix l'oportunitat de desenvolupar-te professionalment en més de 27 països.

http://www.nomeparo.eu

Programa Jóvenes BeLux

La Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a Bèlgica i Luxemburg presenta el Programa Joves Belux per ajudar els joves espanyols residents en aquests països en la recerca d'ocupació i en la inserció social.

La iniciativa s'adreça als desocupats espanyols menors de 35 anys que busquen feina en aquests països i necessiten informació i assessorament al respecte. Per això, un requisit imprescindible és estar registrat al Consolat espanyol. El servei és gratuït i ofereix la possibilitat de rebre acompanyament individualitzat en la recerca de feina, així com informació general sobre la vida a Bèlgica ia Luxemburg. A més, aposta per la inserció social dels joves a través d'activitats d'assessorament i formació.

http://www.empleobelux.com

BARCELONA TREBALL JOVES

El Nou Programa d’Activitats d’Orientació i Recerca de feina per a joves està dirigit a joves menors de 25 anys que estiguin buscant feina i/o vulguin millorar el seu perfil professional. Un servei per a joves, que et permetrà conèixer les oportunitats professionals que tens a la ciutat, definir els teus objectius i incrementar les teves possibilitats de trobar feina. Coneix què ofereix per a tu la ciutat de Barcelona!

Barcelona Treball Joves

EURES

Informació sobre la xarxa europea d'ocupació. La meva primera feina a EURES.

També podeu consultar aquí els observatoris d’ocupació de les diverses universitats d’Espanya.